επικοινωνία

Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις δημοσιεύσεων από τους αναγνώστες.

Δίνουμε προτεραιότητα σε αποφάσεις σωματείων και επιστολές απλών εργαζόμενων για εργασιακά θέματα.

Δεν δημοσιοποιούμε στοιχεία αποστολέα εκτός κι αν ο ίδιος  υποδείξει να το κάνουμε. Δεν κρατάμε αρχείο επαφών.

Κρατάμε επιφύλαξη δημοσίευσης προκειμένου να διασταυρωθούν ειδήσεις που δεν είναι γνωστές, αλλά προωθούμε να εμφανιστούν απόψεις και γνώμες.
Για επικοινωνία με τη συλλογικότητα χρησιμοποιήστε το  ergasiakodeltio (ατ) espiv.net    ergasiakod (ατ) gmail.com

7 Σχόλια to “επικοινωνία”

  1. Λίγα λόγια για το καφέ Αμάν…

    Όπως στα περισσότερα μαγαζιά του επισιτισμού έτσι και στο καφέ Αμάν, το σύνολο του προσωπικού δουλεύουν ανασφάλιστοι (χωρίς σύμβαση εργασίας), με τα ένσημα και την ιατρική κάλυψη να αποτελούν είδος πολυτελείας, εφόσον πολυτέλεια θεωρεί το αφεντικό ακόμα και το να αρρωστήσουν, πόσο μάλλον την περίπτωση να πάθουν κάποιο εργατικό ατύχημα. Απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς παραπάνω χρήματα τις Κυριακές, τις αργίες και τις νυχτερινές ώρες, χωρίς την καταβολή δώρων και επιδομάτων. Χωρίς τακτική καταβολή των δεδουλευμένων, με αποτέλεσμα να φτάνουν πολλές φορές σε χρωστούμενα μεροκάματα βδομάδων ή και μηνών.
    Και όλα αυτά μέσα σε ένα ψυχοφθόρο εργασιακό περιβάλλον. Οι ανυπόστατες κατηγορίες για κλοπές στο μαγαζί έδιναν και έπαιρναν. Κατά τους θερινούς μήνες πραγματοποιήθηκαν περικοπές με πρόσχημα τη μειωμένη πελατεία (η οποία καταλογιζόταν στους εργαζόμενους) και προκειμένου να διατηρηθεί στο ακέραιο το κέρδος του αφεντικού. Οι σχέσεις μεταξύ του προσωπικού έγιναν σταδιακά κατακριτέες και “απόδειξη ενοχής”, στα πλαίσια της λογικής “διαίρει και βασίλευε”, πάντα προς όφελος της εργοδοσίας. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα αντικαταστάθηκε από τηλεφωνική ενημέρωση για το αν και πόσο θα δουλέψουν την επόμενη μέρα.
    Αποκορύφωμα, αλλά και αποτέλεσμα, όλης της παραπάνω κατάστασης, αποτελούν οι μαζικές απολύσεις – με μορφή υποχρεωτικών παραιτήσεων – που πραγματοποίησε το αφεντικό. Σε διάστημα τριών μηνών, άλλαξε ριζικά προσωπικό, αφήνοντας πάνω από δέκα άτομα άνεργους, χωρίς προειδοποίηση, χωρίς αιτιολόγηση και χωρίς χρηματικές αποζημιώσεις.
    Με την απόλυσή της η Ε., επέλεξε να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα της μέσα από συλλογικούς αγώνες. Τους τελευταίους μήνες, έχουν πραγματοποιηθεί μία σειρά παρεμβάσεων στο καφέ Αμάν, προκειμένου να της καταβληθεί το σύνολο της εργασιακής διαφοράς και τα ένσημα που αντιστοιχούν στην χρονική περίοδο που εργαζόταν. Παράλληλα, στα πλαίσια αυτού του αιτήματος, έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.
    Η στάση του αφεντικού, ωστόσο, παραμένει αμετάκλητη. Αρνείται να αναγνωρίσει την εργασιακή διαφορά, επικαλούμενος την νομιμοποίηση μιας άτυπης «συμφωνίας» για τις εργασιακές συνθήκες, η οποία όμως ήταν εκβιαστική (υπό την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας) και μονόπλευρη. Εξακολουθεί να θεωρεί τα ένσημα ένα περιττό έξοδο, εφόσον, όπως ισχυρίζεται, του στοιχίζουν ακριβά. Πάντως σίγουρα όχι όσο ακριβά στοιχίζει στους ανασφάλιστους εργαζόμενους η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη…
    Ο εργοδότης του καφέ Αμάν, όχι μόνο αγνόησε την πρώτη κλήση στην Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά επιπλέον δεν επέδειξε καμία πρόθεση να έρθει σε επικοινωνία με την εργαζόμενη, πέρα από το επίπεδο των απειλών και του ψυχολογικού εκβιασμού.
    Για όσο καιρό θα προσπαθεί να μας παρακάμψει, θα μας βρίσκει μπροστά του. Η αυθαιρεσία των αφεντικών δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να οργανωθούμε στους χώρους εργασίας μας να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης – αλληλεγγύης με τους συναδέλφους μας και να διεκδικήσουμε συλλογικά τα αυτονόητα. Να σπάσουμε τις μεταξύ μας εξουσίες, να αμβλύνουμε τους διαχωρισμούς και τις ανισότητες που μας έχουν επιβάλει και εμείς με τη σειρά μας έχουμε αναπαράγει. Αυτό φοβούνται, αυτό θέλουν να αποφύγουν και αυτό είναι το όπλο μας για να μας υπολογίσουν. Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

    Στα πλαίσια αυτής της διεκδίκησης καλούμε σε παρεμβάσεις:
    • Κυριακή 14/04, 20:00μμ έξω από το καφέ Αμάν
    • Δευτέρα 15/04, 10:30πμ έξω από τα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας
    (Προξένου Κορομηλά 51)

    Σωματείο Σερβιτόρων-Μαγείρων Θεσσαλονίκης
    και λοιπών εργαζόμενων στο χώρο του επισιτισμού
    ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Κάθε Δευτέρα στις 18:00 στη Μόδη 1
    e-mail: swmateioservitorwn@yahoo.gr
    τηλέφωνο: 6942570981

  2. Ζωή και Κότα…. για τ’αφεντικά

    Η κατάσταση στον κλάδο του επισιτισμού όπου και εργαζόμαστε, λίγο πολύ γνωστή. Η μαύρη εργασία είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Φτηνές εργατοώρες, απλήρωτες αργίες, υπερωρίες, υπερεργασίες, νυχτερινά και φυσικά απλήρωτα επιδόματα και δώρα. Απο πλευράς των αφεντικών η φόρμουλα ίδια – στήνουν μαγαζιά στις πλάτες των εργαζομένων αυξάνοντας τα κέρδη τους σε βάρος της εργασίας μας.
    Στο ίδιο πλαίσιο κυμαίνεται και το γνωστό οβελιστήριο στην Ροτόντα, «Ζωή και Κότα», όπου οι τρεις μας εργαζόμασταν ως διανομείς -εκτελώντας, εννοείται, και χρέη σερβιτόρου, αφού «έτσι δουλεύει η πιάτσα». Ανασφάλιστη εργασία με δικά μας μηχανάκια -όπου εννοείται πως επιβαρυνόμασταν με τα έξοδα συντήρησης των οχημάτων-, εντατικοποιημένα ωράρια χωρίς το διάλειμμα που προβλέπει ο νόμος και συχνές προτροπές για να γίνουμε πιο παραγωγικοί («έλα αγχώσου λίγο», «τρέχουμε τώρα»). Και όλα αυτά, μην έχοντας λάβει ποτέ τα δώρα και τα επιδόματα που δικαιούμαστε. Ακόμη και όταν ένας εκ των τριών υπέστη εργατικό ατύχημα που τον κράτησε 3 εβδομάδες εκτός εργασίας, η εργοδοσία δεν έκρινε σκόπιμο να καταβάλει το παραμικρό, αφού «δεν φαινόμαστε πουθενά».
    Με αφορμή τα παραπάνω, τον Δεκέμβρη του 2012 και ένω το μαγαζί θα έκλεινε για Χριστούγεννα, ζητήσαμε το δώρο που μας αναλογεί και μετά την αρνητική απάντηση «αφού το μαγαζί δεν βγαίνει», μας πληροφόρησαν και για την «λήξη της συνεργασίας», την απόλυση δηλαδή, ενός συναδέλφου εκ των τριών. Η απάντηση μας ήταν αμεσότατη, διεκδικώντας και επιτυγχάνοντας την ανάκληση της απόλυσης του, ανοίγοντας ταυτόχρονα την συζήτηση για συμβάσεις. Τελικά, ύστερα από διαπραγματεύσεις και έναν χρόνο μαύρης εργασίας υπογράφουμε συμβάσεις.
    Η απάντηση από πλευράς των αφεντικών ήταν ήδη δρομολογημένη με -σαφώς- εκδικητικό προσανατολισμό. Αφόρητη πίεση κάθολη την ώρα της εργασίας, με συνεχείς αγγαρείες και ψυχοφθόρα παραμονή στον εργασιακό μας χώρο. Την τελευταία μέρα πριν κλείσει το μαγαζί για Πάσχα, ζητήσαμε το αντίστοιχο δώρο, παίρνοντας μία μικρή προκαταβολή μετά από εντάσεις. Το υπόλοιπο το λάβαμε μετά το Πάσχα και με νέο κύκλο εντάσεων αφού δεν ήταν προφανώς διατεθειμένοι να δώσουν τίποτα παραπάνω. Αντ’αυτού μας ανακοίνωσαν την μείωση των ώρων εργασίας μας, γεγονός που μόνο εκδικητικά και αντιδραστικά ως προς τις διεκδικήσεις μας μπορούμε να ερμηνεύσουμε. Αφού δεν λειτούργησε ούτε αυτό, μετά από 2 εβδομάδες, στις 27/05 μας ανακοινώνουν προφορικά τις απολύσεις μας. Όταν δε, απαντήσαμε με πρόθεση να απευθυνθούμε στην επιθεώρηση εργασίας και να εμπλέξουμε το σωματείο στην διαδικασία ένας εκ των αφεντικών μας απάντηση πως «δεν φοβάται» και πως «είναι 15 χρόνια στην νύχτα».
    Ενάντια στην υποτίμηση της εργασίας μας, επιλέξαμε να κινηθούμε απο κοινού ως εργαζόμενοι διανομείς στα πλαίσια των αναγκών μας. Οι φανφάρες των αφεντικών δεν μας πτοούν, προφανώς, αφού με αφορμή την κρίση και το πως δουλεύει η πιάτσα θέλουν να υποτιμήσουν και άλλο τα μεροκάματα και την εργασία μας συνολικότερα, ακόμα και σε κερδοφόρες επιχειρήσεις. Προχωράμε σε παρεμβάσεις, μην αναγνωρίζοντας σε πρωταρχικό στάδιο τις προφορικές απολύσεις. Διεκδικούμε την επιστροφή μας στον εργασιακό μας χώρο με τους όρους της υπάρχουσας σύμβασης. Ενάντια στην αναδιάρθρωση της εργασίας, ενάντια στην λογική των αφεντικών που θεωρεί την ασφάλιση πολυτέλεια διεκδικούμε τα αυτονόητα, συλλογικά και ισότιμα.

    Οι διανομείς του «Ζωή και Κότα»
    παρεμβάσεις έξω από το ψητοπολείο » ζωή και κότα » στη ροτόντα στη θεσσαλονίκη
    σαββατο 1/6 και κυριακή 2/6 στις 20¨30 στο στέκι στη μόδη, μόδη1- κάθετη στην ιασωνίδου 9

  3. επειδή δεν μπορώ να καταλαβω πως γίνεται η δημοσίευση ζητάω τη βοηθειά σας για το προηγούμενο άρθρο

    • Γιώργο, δεν μπορείς να κάνεις απευθείας ανάρτηση σε αυτό μπλοκ. Θα ανεβάσουμε εμείς το κείμενό σου. Για επικοινωνία μαζί μας υπάρχει και το e-mail ergasiakodeltio@espiv.net
      Ευχαριστούμε για τη συνεισφορά σου.

  4. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των HONDOS, πρέπει να προσέξουν στις 19/3.

    Απαράδεκτη και προκλητική ήταν η εμφάνιση της εκπροσώπου της εργοδοσίας της Hondos Pallas Πολύκαταστήματα Α.Ε., δεσποινίς Ιωάννας Κωστούλα (κόρη του ενός εργοδότη κ.Στέφανου Κωστούλα), την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 στο δεύτερο κάλεσμα στο Υπουργείο Εργασίας Και Κοινωνικής Ασφάλισης, για την επίλυση των μη καταβληθέντων δεδουλευμένων μισθών και λοιπών οφειλών προς το προσωπικό της επιχείρησης, το σύνολο των οποίων φτάνει έως τους 22 μήνες σε πολλές περιπτώσεις. Παρά τις βαρυσήμαντες δηλώσεις της κόρης και εκπροσώπου, την προηγούμενη ημέρα σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας LIFO στο facebook (με κωδικό 963771143655540), ότι θα παρουσιαστεί η ίδια στην τριμερή συνάντηση «ώστε οι εργαζόμενοι να λάβουν ότι ακριβώς δικαιούνται» και για να «βρεθεί λύση με τη συμμετοχή όλων προκειμένου να αποπληρωθούν στο 100% όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης» όπως δήλωνε, τελικά έκανε μία τυπική εμφάνιση προς αποφυγή των κυρώσεων που θα προέκυπταν από τη δεύτερη συνεχόμενη απουσία ενώπιο του Υπουργικού Συμβουλίου του Υπουργού Εργασίας κ.Πάνου Σκουρλέτη.
    Οι προαναφερθείσες προθέσεις ανούσιου διαλόγου της Δεσποινίς Κωστούλα, επιβεβαιώθηκαν μετά την παρουσίαση του κατατεθειμένου Υπομνήματος από εκπρόσωπο των εργαζομένων στον κ.Κ. Αγραπιδά, Προϊστάμενο Δ/νσης Αμοιβής Εργασίας, για τις άμεσες απαιτήσεις των απλήρωτων εργαζομένων, όταν με τη σειρά της άρχισε να μονολογεί για την δυσμενή κατάσταση της Hondos Pallas και του πλάνου αποπληρωμών προς όλους τους εργαζομένους, χωρίς να παρέχει σε κάθε αναφορά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έγγραφα ή το έτοιμο πλάνο… μία γνωστή μέθοδος που συνηθίζεται από τις εργοδοσίες που επιθυμούν απλά την δημιουργία εντυπώσεων στα Μ.Μ.Ε. που τους στοχοποίησαν σε μεγάλο βαθμό.
    Δεν ήξερες; Δεν ρώταγες, δς.Κωστούλα… την Αρχιλογίστρια της επιχείρησης, ή την διευθύντρια των καταστημάτων σας, ή το δικηγορικό γραφείο στο οποίο εργάζεστε ή τον εκπρόσωπο του Υπουργείου ή της Ομοσπονδίας με τον οποίο είχατε γραπτή ή τηλεφωνική επαφή όπως συνηθίζεται πριν τη συνάντηση, για να σας ενημερώσει ότι στη τριμερή του Υπουργείο δεν εμφανίζεστε με δραματικές αφηγήσεις… αλλά με έγγραφες αποδείξεις! Αλλά, δικαιολογήστε κατ’εμε… που να το ξέρατε… αφού ούτε εσείς, ούτε ο πατέρας σας (όπως δηλώσατε στα πρακτικά ότι αυτόν εκπροσωπείτε και μόνο) δεν πατήσατε σε καμία εργατική διαφορά το τελευταίο χρόνο στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας όταν σας καλούσαν οι εργαζόμενοι που εξαθλιώνατε σταδιακά για να βρουν τότε μία κοινή αποδεκτή λύση… και το μόνο που έβρισκαν ήταν η αδιαφορία σας (αλλά και η εμπλοκή των μετέπειτα ενσήμων τους όπως πληροφορήθηκα).
    Χωρίς να μπούμε σε άλλες λεπτομέρειες, η εκπρόσωπος και κόρη του κ.Στέφανου Κωστούλα (σύμφωνα πάντα με τα πρακτικά) δέχθηκε επίπληξη από το υπουργικό συμβούλιο για την μη ουσιαστική εμφάνισή της, την εμφανή άγνοιά της σε ουσιώδη ερωτήματα σημερινών εσόδων, και αμέσως ορίστηκε, με την φιλική συναίνεση των εκπροσώπων των εργαζομένων, να παρουσιάσει τα παραστατικά των ισχυρισμών της, σε μία διαφορετικού τύπου συνάντηση, επιλυτικού και ουσιώδη χαρακτήρα, στο Hondos Center Πατησίων 159, την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 και ώρα 9:30 το πρωί, στο καφέ/εστιατόριο της επιχείρησης. Όπως η ίδια ανέφερε, θα βρίσκεται εκεί με τις λογίστριες και τη λοιπή διεύθυνση για τη διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων που σημείωσε το Υπουργικό συμβούλιο και τον ορισμό του «εγγράφου και δεσμευτικού» πλάνου αποπληρωμής των μη καταβληθέντων δεδουλευμένων μισθών και λοιπών οφειλών του 100% των εργαζομένων, που μέσω της επιτροπής τους που θα παραστεί εκεί, θα καταλήξουν και στο Υπουργείο Εργασίας για έλεγχο από τα αρμόδια κρατικά όργανα.
    Επειδή, το έχω ξαναδεί το έργο, εύχομαι αυτή η συνάντηση να δώσει αποτέλεσμα. Αν και τέτοιες συναντήσεις που ξεκινούν θολά και προκλητικά όπως αυτή, δίνουν αποτέλεσμα σε ελάχιστες περιπτώσεις (σύμφωνα με την προσωπική μου εμπειρία σε παρόμοιες εκπροσωπήσεις). Για να έδινα υψηλά ποσοστά επιτυχίας θα έπρεπε ο εργοδότης κ.Στέφανος Κωστούλας να μην επέλεγε να κρυφτεί για ακόμα μία φορά σε προσωπικό επίπεδο από το Υπουργείο Εργασίας και τους φεσωμένους εργαζομένους του. Για να έδινα ακόμα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας, η οικογένεια Κωστούλα που χειρίζεται κάκιστα το όλο θέμα, όπως κάκιστα χειρίζεται και τα οικονομικά των καταστημάτων του Γεώργιου Χόντου τα τελευταία χρόνια, θα έπρεπε να δώσει βήμα στη συνάντηση (ή επιτέλους να παραδώσει τα σκήπτρα) και στην άλλη οικογένεια της επιχείρησης, την οικογένεια Χόντου, που έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο το τελευταίο διάστημα. Ίσως, μόνο ο Σωτήρης Χόντος του Γεωργίου και η υπόλοιπη οικογένεια Χόντου, να έχουν τις πλάτες και την εμπειρία ετών, ώστε να αναστρέψουν την σκοτεινή εποχή «Κωστούλα» και με την συμπαράσταση των εργαζομένων τους να χαράξουν μετά από μακροσκελή αγώνα μία ηλιόλουστη μέρα για την Χόντος Παλλάς (μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για, μια επιχείρηση μέλος του ομίλου Hondos Center, ιδρυθείς από έναν από τα 5 αδέρφια Χόντους, με παρωχημένα νόμιμη άδεια χρήσης του εμπορικού σήματος Hondos Center και μερίδιο 1/5 στα franchise από τα υπόλοιπα 70 καταστήματα πανελλαδικά εδώ και 30 χρόνια). Καλή επιτυχία, Δ.Σ. .

  5. Άλλαξε ώρα και μέρος η συνάντηση των απλήρωτων εργαζομένων των Hondos με την εργοδοσία τους.

    Στο κατάστημα Hondos Center της Ιπποκράτους 3 και ώρα 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαρτίου 2015, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση των Απλήρωτων Εργαζομένων των Hondos Πατησίων, Ιπποκράτους και Ν.Ιωνίας με την εργοδοσία τους, για τον έλεγχο των παραστατικών που δηλώνουν τα ακριβή έσοδα της επιχείρησης αλλά και του πλάνου αποπληρωμών των δεδουλευμένων και λοιπών οφειλών, όπως ορίστηκε από το Υπουργείο Εργασίας Και Κοινωνικής Ασφάλισης, στις 12/3/2015. Η παραπάνω συνάντηση στο κατάστημα της Ιπποκράτους προέκυψε μετά την ‘’ανευ αποδεικτικών στοιχείων’’ εμφάνιση της εκπροσώπου του εργοδότη κ.Στέφανου Κωστούλα στο γραφείο του Υπουργού, αλλά και την απαίτηση της Επιτροπής Απλήρωτων Εργαζομένων να δοθεί ένα τέλος στον ‘’εργασιακό μεσαίωνα’’ που έχει δημιουργήσει η Hondos Pallas Πολύκαταστήματα Α.Ε. προς τους έως τώρα 180+ απλήρωτους υπαλλήλους της τα τελευταία 2 χρόνια.
    Η αλλαγή ώρας και τοποθεσίας έγινε δεκτή από την Επιτροπή Απλήρωτων Εργαζομένων, αφότου πληροφορήθηκαν ότι την αιτήθηκαν οι εναπομείναντες εργαζόμενοι της επιχείρησης, δείχνοντας έτσι το καλό τους πρόσωπο απέναντί στους συναδέλφους τους που εργάζονται ακόμα εκεί με μικρά έναντι (ενώ υπάρχουν αρκετά χρήματα προς διάθεση, όπως υποστηρίζουν μετά έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο μήνα).
    Στη συνάντηση της Πέμπτης, εκτός των παραπάνω θα ζητηθεί και η λίστα από το λογιστήριο της επιχείρησης ΟΣΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΕΝΑΝΤΙ ΜΙΣΘΩΝ για να ενταχθούν και αυτοί ΙΣΟΤΙΜΑ στο πρόγραμμα αποπληρωμών (μαζί τους και οι νεοπροσληφθέντες που βιώνουν την ίδια κατάσταση)! Αν η επιχείρηση αρνηθεί το παραπάνω αίτημα ή δεν παρουσιάσει τα αιτούμενα παραστατικά, δεν θα επιτευχθεί συμφωνία και θα ακολουθήσουν οι προσημειώσεις κατασχέσεων εμπορευμάτων και εξοπλισμού στο κατάστημα Πατησίων 159 από τον αρμόδιο Δικαστικό Επιμελητή (υπάρχει ενεργή απόφαση δικαστηρίου) που πάγωσε προσωρινά από την Επιτροπή Απλήρωτων Εργαζομένων την Παρασκευή… όπως και τα υπόλοιπα δικαστήρια και τις προκαθορισμένες προσφυγές στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.
    Πιθανοί ταραχοποιοί που τους ‘’βολεύει’’ η υπάρχουσα κατάσταση, αν εμποδίσουν την συμφωνία για ισότιμη αποπληρωμή και εξεύρεση λύσης για την επιβίωση της επιχείρησης, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από τη συνάντηση που όρισε το Υπουργείο Εργασίας… θα αντιμετωπιστούν μέσω της νόμιμης οδού από τους αρμόδιους Εισαγγελείς που ζητήθηκε να βρίσκονται εκεί τη στιγμή της συνάντησης. Την συζήτηση θα παρακολουθήσουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι απεσταλμένοι των Μ.Μ.Ε. που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα.
    Την συμμετοχή όλων όσων τους οφείλονται μισθοί, ένσημα ή αποζημιώσεις, ζητά για ακόμα μία φορά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος που συμπαραστέκεται ενεργά στον αγώνα.

  6. επικαιρότητα/δράση από το μέτωπο ανεργίας – εκπαίδευσης, αν θέλετε να το δημοσιεύσετε:

    https://athens.indymedia.org/post/1559769/

Σχολιάστε