10-12 Φεβρουαρίου 2012: Η μάχη για την πλατεία

Πατήστε για μεγαλύτερη εικόνα και περισσότερα

Πλάνα που δημοσιεύονται για πρώτη φορά. Πολιορκία της Βουλής των Ελλήνων από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ψηφοφορίας για το δεύτερο πακέτο μέτρων λιτότητας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 10 και 12 Φεβρουαρίου 2012 που σηματοδοτεί την τελευταία μεγάλη μάχη του δρόμου (που αποτελείται από ένα πλήθος πάνω από μισό εκατομμύριο) του λαού της Αθήνας κατά τον αργό θάνατο των μεσαίων και φτωχότερων τάξεων. Από τότε συνεχείς εκλογικές διαδικασίες και αλλαγή των κυβερνήσεων έχουν τροφοδοτήσει τους ανθρώπους με τη συνεχή ψεύτικη ελπίδα ότι η ζωή τους μπορεί να αλλάξει μέσω της ψήφου, όπως και με  την εκλογική διαδικασία η αγωνία των ανθρώπων θα κρατηθεί αδρανής, μόνο για να αντικατασταθεί από την καταθλιπτική αίσθηση της ματαιότητας να δράσει ή να αντιδράσει πια, επειδή διατηρούν αναθέτοντας τη ζωή τους στους πολιτικούς, αντί της αυτο-οργάνωσης, κατά συλλογικό τρόπο.

Αυτό το υλικό είναι σημαντικό διότι η πλατεία Συντάγματος μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο ήταν το επίκεντρο της μάχης, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τα ΜΑΤ.

Δεν έχουν δει πολλοί αυτό το βίντεο μετά την αρχική βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα, λίγο μετά τις 18:00, απλώς αρνήθηκαν να εκκενώσουν το κέντρο της πόλης με τη βία και πλημμύρισαν όλες τους κύριους και τους μικρότερους δρόμους γύρω από την πλατεία (δρόμους, όπως Ερμού, Κ Σερβίας, Μητροπόλεως και τις κοντινές πλατείες Μοναστηράκι και Μητρόπολη).

Κάθε φορά που αυτά τα «ποτάμια» των ανθρώπων  προσπαθούσαν να προσεγγίσουν την Πλατεία Συντάγματος. μπροστά από το κοινοβούλιο, δέχονταν αλλεπάλληλες επιθέσεις από τα ΜΑΤ με ασφυξιογόνα χειροβομβίδες αερίου και κρότου-λάμψης.

Ήταν εκπληκτικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι αντιστάθηκαν και αρνήθηκαν να φύγουν, ενώ για τουλάχιστον 2 ώρες επανασυντάσσονταν και προσπαθούν να προσεγγίσουν το κοινοβούλιο ξανά και ξανά και ξανά.

Την ίδια στιγμή οι άνθρωποι με smartphones ή ραδιόφωνα ενημερώνανε το κοινό ότι τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν ψευδώς αναφέρει πως οι διαδηλωτές ήταν μόνο μια χούφτα και ακόμη και οι τελευταίοι εφευγαν από την περιοχή, επισημαίνοντας πως εγγράφονται σε Video ενώ άφηναν την πλατεία, όπου δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό είχαν στημένες κάμερες σε ζωντανή κάλυψη. Μερικοί άνθρωποι γέλασαν, κάποιοι άλλοι ήταν απογοητευμένοι και θυμωμένοι από το γεγονός αυτό, ενώ συνειδητοποιούσαν ότι η Αστυνομία δεν είχε σκοπό  να αφήσει τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν έξω από το κοινοβούλιο, διότι αυτό περίμεναν όλες οι τηλεοπτικές κάμερες. Ήθελαν  να αποτρέψουν  άλλους να έρθουν και να ενταχθούν στους διαδηλωτές.

Μπορείτε να δείτε τις οδομαχίες που συνέβαιναν στις  γύρω πλατείες όπου υπάρχουν τηλεοπτικές κάμερες, όπως:

 

@Perseus999

Σχολιάστε