Απαγορεύσανε τα συσίτια από απλό κόσμο !!!

Ενα καθήκι που ονομάζεται Αντώνης Δημόπουλος και είναι γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας  έβγαλε μια εγκύκλιο και απαγορεύει την παροχή μη οργανωμένου συσσιτίου και από μη αρμόδιους φορείς!!!

Σύμφωνα με όσα γράφει, «συσσίτιο μπορούν να προσφέρουν μόνο οργανωμένοι και επίσημοι φορείς, δήμοι, ενορίες και μη κυβερνητικές οργανώσεις, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Οι φορείς που ασχολούνται με την παροχή οργανωμένου συσσιτίου  θα πρέπει να ενημερώνουν γραπτώς και εγκαίρως για τη δραστηριότητά τους αυτή και να συνεργάζονται με την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της περιφέρειας, σχετικά με τον προμηθευτή – παρασκευαστή, τον τρόπο, το χώρο και το χρόνο διάθεσης των συσσιτίων, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει επίβλεψη της εφαρμογής όλων των υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων, προκειμένου να διασφαλίζεται η υγιεινή των προσφερόμενων γευμάτων. Τα κοινωνικά παντοπωλεία και κοινωνικά καφενεία που ανήκουν σε επίσημους φορείς ή ΜΚΟ και τα οποία εξυπηρετούν κοινωνικά ασθενείς ομάδες υπόκεινται σε υγειονομικό έλεγχο από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες.»

http://www.tsantiri.gr/ellada/sissitio-mono-apo-organomenous-foris.html

(είναι ξεκάθαρο, με πρόσχημα τη δημόσια υγιεινή θέλουν να χτυπήσουν την εισφορά ανθρώπου σε άνθρωπο ! Στόχο έχουν όλους εκείνους τους απλούς αγωνιστές που με μια κατσαρόλα, ενα πετρογκάζ, μπόλικο δυναμισμό και θάρρος, αλλά με περίσσια ανθρωπιά στήνονται στο κρύο για να δώσουν φαί σε άστεγους και όσους έχουν ανάγκη, φτιαχνοντάς το επιτόπου !!)

13 Σχόλια to “Απαγορεύσανε τα συσίτια από απλό κόσμο !!!”

  1. Συνέβη χθες στην Ελλάδα της κρίσης και της «αλληλεγγύης»: Σουβλατζής χτύπησε με κλωτσιές και μπουνιές, άνοιξε τη μύτη και μάτωσε το στόμα ΑΣΤΕΓΗΣ γυναίκας που είχε το «θράσος» να του ζητήσει ένα σουβλάκι. Το μαγαζί του «απάνθρωπου» είναι το Προδόρπιον, Ακαδημίας και Ασκληπιού.

    • Συγγνώμη, συγγνώμη, αυτό να μην περάσει στα ψιλά γράμματα. Τι έκανε;!!! Υπάρχουν μάρτυρες; Υλικό; Αυτό πρέπει να κυκλοφορήσει και να ξεσηκώσει διαμαρτυρία, μποικοτάζ, γιαούρτωμα… κάτι. Ο υπάνθρωποος…

  2. Ενώ η πείνα που δεν βλέπουν οι επίσημοι φορείς δεν απειλεί την Δημόσια Υγεία…
    Ο κ.Δημόπουλος έγραψε κι αυτός το όνομα του στη λίστα της γκιλοτίνας…

  3. καλα ποτε πατησαν οι μαλακες για να δουν αν οι μκο κανανε σωστα την δουλεια τουσ. εγω στην μκο που δουλευα η κουζινα ειτανε μες στα ποντικια και στην κατσαριδα. εκει δεν μιλαγανε γιατι τα τρωγανε μαζι τα καθηκια. αλλα δεν φταινε αυτοι φταιμε εμεισ που δεν τουσ εχουμε λιτσαρει ακομα

  4. Καλά…όταν διοργανώσουμε συσσίτιο ας έρθουν να μας συλλάβουν. Είναι άλλη μια ελληνική εγκύκλιος που απλά δεν θα εφαρμοστεί.

  5. σχολιο για το το Προδόρπιον, Ακαδημίας και Ασκληπιού.

    Εγω επικοινωνησα με τον ανθρωπο απ το προδορπιο παντως κ μου ειπε το περιστατικο,
    απο την πλευρα του μου ειπε πως η συγκεκριμενη κυρια η οποια ειναι τοξικομανης( οχι πως εχει καμια διαφορα στην αντιμετωπιση της σαν ανθρωπο η ασθενεια της γιατι περι ασθενειας προκειται) καθηνερινα ζητα γευμα και οποτε μπορουν της δινουν. Τη συγκεκριμενη στιγμη που ειχαν φορτο εργασιας και της αρνηθηκαν, αρχισε να φωναζει και δεν εβγαινε απ το μαγαζι ,με αποτελεσμα να την βγαλουν εξω σπρωχνοντας την κ οχι χτυποντας την.
    Αυτα ηταν τα λεγομενα του, οχι η δικη μου γνωμη ή λογια.
    Ο ανθρωπος παντως μου φανηκε ειλικρινης και ουτε φασιστας ουτε φωναζε ουτε τιποτα.
    Προς υπερασπιση του μου ειπε πως καθημερινα δινουν φαγητο σε 50-100 αστεγους αλλα απο την αλλη πλευρα το σημειο που βρισκονται ειναι πολυ κεντρικο με δυσκολη πραγματικα κατασταση γεματο με τοξικομανεις και πασης φυσεως ανθρωπους.
    δεν δικαιολογω τη συμπεριφορα του, αν εστω εσπρωξε καποιον που του ζητησε φαγητο, αλλα μπορω να τον καταλαβω, ζωντας και δουλευοντας στον πανικο του κεντρου οτι η κατασταση πολλες φορες μπορει ευκολα να ξεφυγει.

    Ο λογος που τον πηρα τηλεφωνο, επικαλουμενος καταγελλια για ανθρωπινα δικαιωματα , ειναι να δω τι θα μου πει κι εκεινος ο ανθρωπος απ την πλευρα του, γιατι πιστευω στο ακουσον μεν παταξον δε, αλλιως επερχεται ακρατος φασισμος.
    Και αν μου απαντουσε διαφορετικα,σιγουρα δεν θα εμενε αναπαντητο το περιστατικο της επιθεσης του σε αστεγη γιατι ειναι πολλοι οι ανθρωποι σε αναγκη και ακομα περισσοτεροι εκεινοι που ειναι προθυμοι να τους στηριξουν.

    Αλλα παιδια μια παρακληση, ζουμε μια ακροτητα ουτψς η αλλως, οποτε ας μην την ενθαρινουμε ετσι χωρις ουτε μια ερευνα.
    Εγω διαβαζοντας το αρθρο και γιατι δυστυχως εχουμε συνηθισει οτι διαβαζουμε να πιστευουμε εκ των προτερων την αληθεια του, γι αυτο και εχουμε φτασει εδω που φτασαμε, λεω, τον παλιοπ… θα του το κλεισουμε το μαγαζακι του.
    Ομως δεν ειναι ετσι, η αληθεια ειναι (σχεδον) παντα καπου στη μεση.
    Η ψυχραιμια ειναι ο καλυτερος συμβουλος, ο θυμος ο χειροτερος.
    Αν θελουμε τα πραγματα(εμεις οι ιδιοι δηλαδη πρωτα απ ολα)να γινουμε καλυτερα(και καλυτεροι) ας το εχουμε παντα οχι στο πισω αλλα στο μπροστα μερος του κεφαλιου μας

  6. πρεπει να σας πληροφορήσω ότι κάθε κατάστημα που σερβίρει φρέσκο φαγητό έχει υποχρέωση από το νόμο να δώσει δωρεάν σε όποιον το ζητήσει, ίσως όχι την ίδια ώρα αλλά σίγουρα όχι σκουπίδια ή αποφάγια, υπάρχει νομοθεσία που το προβλέπει και τιμωρεί τυχόν παραβάτες

  7. αγαπητε ανωνυμε που κρυβεσαι πισω απο την ανωνυμια σου. και επειδη η βλακεια εχει χτυπησει κοκκινο σ’αυτην την Ελλαδα μην λες παραπληροφοριες που θα μπορουσαν να ξεσικωσουν πολυ κοσμο.. σε προκαλω να αναρτησεις την σχετικη νομοθεσια!
    οσο για το περιστατικο επειδη ειμαστε απο Αθηνα και ολοι λιγο πολυ εχουμε στο πριβαλλον μας εναν τοξικομανη θα μπορεσει να σου πει αν και ποια καταστηματα τους προσφερουν εστω ενα σουβλακι για να μην πεσουν κατω απο την εξαρτηση τους!
    επειδη τυχαινει να μενω κανα τριαρι τετραγωνα απο το συγκεκριμενο σημειο (και οπως ειναι φυσικο στην »Ελλαδα» της Ελευθεριας – Δημοκρατιας- Οικογενειας που ειναι εναντια στην πλουτοκρατια και τον καπιταλισμο τους) σταματησα κανα δυο με τρεις φορες να παρω κατι να φαω και ειδα με τα ματια μου δυο ανθρωπους σε εξαθλιωση πραγματικη να τους προσφερουν σουβλακια και νερο χωρις καποιο αντιτιμο.
    γι αυτο το λογο μην ξεκιναμε το κυνηγι των μαγισσων χωρις λογο λιγη ψυχραιμια ρε παιδια!

  8. Να στα πω τότε αλλιώς για να καταλάβεις:
    Tα άρθρα 407 και 409 του ποινικού κώδικα ασχολούνται με την επαιτεία και αναγνωρίζουν το δικαίωμα της αίτησης τροφής σε καταστήματα που το παρασκευάζουν, από αναξιοπαθούντες. Η νομολογία έχει συμπληρωθεί με πλήθος υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων από την εποχή του μεσοπολέμου που ήταν περίπου στο ίδιο πνεύμα: κάποιος που πεινάει να μπορεί να ζητήσει φαγητό και να το έχει, πράγμα διαφορετικό από την επαιτεία, που κάποιος ζητάει χρήματα. Με απλά λόγια, να ζητας φαγητό δεν είναι παράνομο και δεν διώκεται, αν ζητάς χρήματα είναι παράνομο !!
    Επίσης, με βάση υπουργική απόφαση του 1965 (που θα βρω και θα ενημερώσω εδώ), άνθρωπος που ζητάει φαγητό θεωρείται αναξιοπαθής και πρέπει να τύχει συνδρομής, που συμπληρώθηκε με τροπολογία σε άσχετο νόμο του 1978 όπου προβλέπεται ποινική δίωξη σε ιδιοκτήτη ή διαχειριστή επιχείρησης μαζικής εστίασης που το αρνείται.
    Τελικά και για να σου φύγει η απορία:
    -Δεν υπάρχει κατάστημα μαζικής εστίσασης που να μην περισσεύει φαγητό, όποιος της δουλειάς λέει το αντίθετο ή το ανακυκλώνει ή είναι άσχετος
    -Το πρόβλημά τους δεν είναι να το δώσουν ή αν το έχουν, αλλά ότι ζητείται μπροστά σε πελάτες και φοβούνται να μην κάνουν κι εκείνοι το ίδιο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όποιος πει «πεινάω δωσμου να φάω» θεωρείται αναξιοπαθής.
    -Με τον ίδιο τρόπο, στα σουπερ μάρκετ δεν απαγορεύεται η κατανάλωση για τον ίδιο λόγο, και γι αυτό έχουν γεμίσει παντού ταμπέλες ότι απαγορεύεται, μπας και κόψουν τη φόρα στους πεινασμενους και τους τσαμπατζηδες.
    -Φυσικά δεν έχει κανείς δικαίωμα να βρίσει ή να δείρει άνθρωπο…

  9. Δεν έχουν στοχο κάποιον αγαπητοί φίλοι. Απλά εφαρμόζουν γραφειοκρατικά τα προβλεπόμενα. Με τον ιδιο τρόπο όλοι αυτοί που θέλουν να προσφέρουν φαγητό θα βρουν τρόπο αν θέλουν, να τους παρακάμψουν. Αντί να ξοδεύουμε την ενέργεια μας βρίζοντας τους ας την προωθήσουμε στο να βρεθεί τροπος παράκαμψης των διατάξεων. Αυτοί του δουλεια τους και μεις τη δικη μας. Πρώτη φορα ειναι? ❤ με αγαπη Αγαπη Anjee Μαυρογενακη

  10. Ξεφτιλα των εσχατων της ελλαδας.Οποιος δικαιολογει την παραμικρη κακη συμπεριφορα προς ανθρωπο που ζητα φαγητο ειναι απλα υποκριτης κακιασμενος Εκει φαινεται ποιος εισαι οταν πεσει ο αλλος στην αναγκη σου.Δεν εχουμε αλληλεγγυη σαν λαοςΟσοι θελουν να ταιζουν κοσμο πρεπει οχι μονο να ναι ελευθεροι αλλα να βοηθιουνταιΕπισης υο εξης γελοιο δεν χτυπησε την αστεγη αλλα την εσπρωξε ανηκει σε δικηγορους του διαβολου κι αυτοι μας φαγανε.Οι καταστηματαρχες ξερουν που ζουνε και ας βρουν τροπο μην υποκρινονται αν θες τον βρισκεις Εχουν δει πολλα τα ματια μου εχω φιλους που πεινανε αληθινα και εκανα δυο χρονια αστεγη σας γραφω απο μιας φιλης το e mail Κοιμομουν και μου ηρθε ενα σκουποξυλο στο κεφαλι για να φυγω και οχι σε ιδιωτικο χωρο με κυνηγησαν απο παντου μονο κρυφα κοιμομουν και οχι για τον φοβο των εγκληματιων αλλα τβν νοικοκυρεων που αδυσωπητα με κυνηγησαν απο παντου βριζοντας Βρειτε και κανα συσιτιο στα σπατα επι τη ευκαιρια δεν βρισκω για κατι ταλαιπωρους

Trackbacks

Σχολιάστε