Αρχισαν τα χοντρά κόλπα στη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ

Εισαγωγικά, από τους εκπαιδευτικούς φέρεται να έχει ψηφίσει η πλειοψηφία όσων είναι ταμιακώς εντάξει. Αυτό δεν το περίμεναν οι εργατοπατέρες και ποντάριζαν στην ελλειπή συμμετοχή για να βγάλουν διαδικαστικά την απεργία εκτός προοπτικής. Μπήκε μπροστά το σχέδιο αναστολής της απεργίας στα όρια του καταστατικού και της τρέλας. Το ΑΠΕ πήγε να κάνει θέμα αλλά απέτυχαν, έχουν ψηφίσει θετικά οι 22.000 από τους 30.000 που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν, σύμφωνα με ανασκευασμένο δημοσίευμα του ΑΠΕ

  Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – Αυτόνομη Παρέμβαση) για να παρακάμψει τη σχεδόν ομόφωνη υπερψήφιση της απεργίας από τις ΓΣ των ΕΛΜΕ,προτείνουν μια παλαβή  ψηφοφορία σχετικά με τον αν «υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί η απεργία» (!!!!). Σχημάτισαν έτσι πρόταση που συζητείται, ενάντια στην πρόταση των «Παρεμβάσεων» που είναι για απεργία όπως αποφασίστηκε από τις ΕΛΜΕ.

Τέτοιο ερώτημα δεν τέθηκε σε καμία γενική συνέλευση ΕΛΜΕ και οι πρόεδροί τους -που καλούνται να ψηφίσουν- δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση από κανέναν να αποφασίσουν μόνοι τους κάτι τέτοιο. 

Πολλοί   αντιδρούν, κάποιοι απλά λένε ότι δεν έχουν τέτοια εξουσιοδότηση και θα ψηφίσουν «παρών». Η κατάσταση είναι αρκετά τεταμένη εδώ και ώρα και επικρατεί   σύγχυση.
Πρόκειται για ακόμα ένα συνδικαλιστικό πραξικόπημα που προσπαθεί να τραβήξει χρονικά τη συνεδρίαση σε μάκρος, ποντάροντας στη φυσική κόπωση των συνέδρων αφενός και αφετέρου στο ροκάνισμα του χρόνου ώστε να μην συζητηθεί (αν το καταφέρουν) το θέμα των λεπτομερειών της  απεργίας και η πρόταση των «Παρεμβάσεων».

  Οι εργατοπατέρες της ΟΛΜΕ παλεύουν να ανατρέψουν τον κόσμο που τους ξεπέρασε ! Το μήνυμα των ΕΛΜΕ είναι σαφές, ΑΓΩΝΑΣ, ενώ κάποιες καρέκλες απειλούνται και κάποιες καριέρες τελειώνουν για κάποια πολιτικά φυντάνια του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Θέλουμε πολύ να δούμε ξανά την έγγραφη διαγραφή του δεξιού Παπαχρήστου από τη ΝΔ, τα κλάματά του σε κανά κανάλι και τα λογύδρια συμπαράστασης σε μαθητές και γονείς.

Θέλουμε πολύ να δούμε τους Συριζαίους «αγωνιστές» της πλάκας να αντικρίζουν τον κόσμο, καθώς δεν καταλαβαίνουν τα στοιχειώδη από απλό συνεπή αγώνα.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις Β΄βάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλλουν τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ(ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΣΚΕ για τους χειρισμούς τους στη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλλουν τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ(ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΣΚΕ για το πραξικόπημα το οποίο στήθηκε στη ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ στις 15/05/2013.

Ενώ ο κλάδος των καθηγητών ψήφισε με εκπληκτικά ποσοστά την απεργία για την Παρασκευή 17 Μάη, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ που προέρχονται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΑΚΕ, ενώ δεν είχαν κανένα δικαίωμα σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ να αναιρέσουν την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων, φρόντισαν να θάψουν την απεργία και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας,
την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και τον οριστικό ενταφιασμό της συνδικαλιστικής προδοσίας.

Οι εφιάλτες πρέπει να τιμωρηθούν
Αθήνα, 15/05/2013

Update (00:30)

πανό φοιτητικών συλλόγων έξω από το «Τιτάνια»

Εγιναν δύο ψηφοφορίες

H πρώτη αφορούσε την ίδια την απεργία και πέρασε

Η δεύτερη αφορούσε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία. Ψήφισαν 18 υπέρ 9 κατά και 57 λευκα. Το προεδρείο μετατρέπει τα λευκά σε άκυρα   και δεν πιάνουν έτσι το 66% που λέει ο νόμος.

Πολλοί εκπρόσωποι-πρόεδροι ΕΛΜΕ ψήφισαν λευκό θεωρώντας πως δεν έχουν εξουσιοδότηση να ψηφίσουν στη δεύτερη ψηφοφορία.

Για την ώρα εξελίσεται ένα ατέλειωτο μπιρι-μπιρι αν πρέπει να γίνει απεργία αφού δεν υπάρχουν προϋποθέσεις (!!!) και να πάνε σε αναστολή.

Πρόκειται για παιχνιδάκι των εργατοπατέρων που βλέπουν τους 85 σύνεδρους σαν μικρά παιδάκια που ψήφισαν απεργία και τώρα τους λένε «κάνατε καλά που ψηφίσατε»?

Το ωραίο είναι πως 85 άνθρωποι δεν αντιδρούν στη μεθόδευση

Update (1:15)

Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΒΑΣΗ, Η ΒΑΣΗ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Ανακοίνωση της Α.Π. – Ροσινάντε για το κρατικοσυνδικαλιστικό πραξικόπημα εις βάρος των καθηγητών

Ο κρατικός συνδικαλισμός, σε μια από τις τελευταίες παραστάσεις του πριν μας αφήσει το κουφάρι του έζησε σήμερα μεγάλες στιγμές. Στιγμές που ωστόσο είναι μαύρες, κατάμαυρες για τους εκπαιδευτικούς και τον κόσμο της Εργασίας συνολικά.

Η καταγεγραμμένη, μέσω των ψηφοφοριών των ΕΛΜΕ, βούληση του κλάδου των καθηγητών για απεργία την πρώτη μέρα των πανελλαδικών δέχθηκε την εσωτερική τρικλοποδιά της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης και έτσι ένα πρωτοφανές και απίστευτα εξοργιστικό φαινόμενο είναι γεγονός: Παρά την μαζική απόφαση των καθηγητών για κήρυξη απεργίας την Παρασκευή, στην ΟΛΜΕ πλειοψήφησε το ακριβώς αντίθετο και η απεργία έσπασε από τα πάνω!

Στην συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε, οι συνδικαλιστές τόσο των δύο κυβερνητικών παρατάξεων όσο και του συνυπεύθυνου και επίδοξου νέου διαχειριστή της κοινωνικής εξαθλίωσης, ΣΥΡΙΖΑ έκαναν την νύχτα μέρα και αντί να επικυρώσουν απλά τις επιλογές των Ενώσεών τους και να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους όπως όφειλαν να κάνουν, μετέφεραν διαστρεβλωμένες αποφάσεις λειτουργώντας εις βάρος της απεργίας και παίζοντας ξεκάθαρα το παιχνίδι της κυβέρνησης.

Αστειότητες όπως το ότι «οι καθηγητές ψήφισαν για απεργία αλλά δεν είναι αποφασισμένοι να την υλοποιήσουν», κάτι που δεν θα έπρεπε να αποτελεί καν διακύβευμα με βάση τα όσα αποφασίστηκαν στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, καθώς και γελοίες προτάσεις όπως «να δουλέψουμε με μαύρα περιβραχιόνια και το απόγευμα να βγούμε όλοι στις πλατείες», συνέδεσαν το παζλ της εσωτερικής καταστολής του αγώνα των καθηγητών πριν αυτός καν ξεκινήσει. Τα πλειοψηφούντα «λευκά» στην εκτός τόπου και χρόνου ψηφοφορία για το «αν υπάρχουν οι όροι για να απεργήσουμε» ήταν η οριστική ταφόπλακα στην απεργία.

Είναι ξεκάθαρο και πέρα από κάθε αμφιβολία: Μετά την πολύτιμη βοήθεια του ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση βρήκε, στην σύγκρουση της με τον κλάδο των καθηγητών, τα συνδικαλιστικά της στηρίγματα στις παρατάξεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Το σκανδαλώδες κρατικοσυνδικαλιστικό πραξικόπημα εις βάρος των καθηγητών πρέπει να σηματοδοτήσει τις διαδικασίες διαχωρισμού του κόσμου της Εργασίας από τον βραχνά των εργατοπατέρων και την λογική της εργαλειακής χρήσης των συνδικάτων προς όφελος αδιάφορων και παντελώς άχρηστων για την εργατική τάξη, κομματικών σχεδιασμών.

Η λύση για την απεμπλοκή της εργατικής τάξης από τον λαβύρινθο της ήττας, στον οποίο έχει εγκλωβιστεί, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη. Αν δεν τεθεί άμεσα ζήτημα δομών και απεμπλοκής από την υπάρχουσα συνδικαλιστική πραγματικότητα, τότε φιάσκα όπως η εξέλιξη του αγώνα των καθηγητών θα είναι ο κανόνας. Στην ΟΛΜΕ, η γραφειοκρατία κατέστειλε την βούληση της βάσης. Η βούληση της βάσης πρέπει με την σειρά της να τσακίσει άμεσα την γραφειοκρατία.

http://rocinante.gr/i-grafiokratia-katestile-ti-vasi-i-vasi-na-tsakisi-ti-grafiokratia/

Η συνέλευση διακόπηκε για το μεσημέρι της Πέμπτης και επανεκτίμηση της κατάστασης

 

kalymnos

 

Advertisements

One Comment to “Αρχισαν τα χοντρά κόλπα στη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ”

  1. Eγώ μόνο την ΑΠ ξέρω ως «(ΣΥΡΙΖΑ)»…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: